Sunday, September 16, 2012

Når folk diskriminerer heteroseksuelle

Jeg er ingen "social justice" blogger, det kan jeg blankt anderkende. Jeg kan ikke hele tiden holde en stærk parade op og trygge mine meninger igennem, men hatten af for dem der kan - fordi der er da helt klart brug for opmærksomhed på forskældige samfunds emner.
Men når jeg så lader blikket glide over nogle af de sider, kan jeg ikke lade vær med at bide mig i indersiden af min kind og tænke "nejnejnejnej". Et af de emner jeg oftest støder på er "gay rights", og det er et vigtigt emne, og folk bør vide at jeg syntes at homoseksuelle skal have præcis de samme rettigheder som alle andre. Der bliver jeg jo ikke uenig, slet ikke. Stedet hvor jeg begynder at tygge på indersiden af mine slimhinder er, når folk så går over grænsen og at ligefrem siger at være homoseksuel er bedre end at være heteroseksuel, eller begynder at behandle folk "bedre" eller lige frem hylle folk fordi de er til deres eget køn. Hva' fanden?

Forleden skrev jeg med en veninde, og linkede hende et billed af den super kønne mand, Matt Bomer. Jeg sagde at jeg var ved at drukne i mit eget savl, og at jeg helt klart ville give denne mand mine trusser, just like that. Hendes svar var "At han ser da ok hot ud." halv køligt sådan, 'ok wow Aybike, hvorfor kan du lide leverpostej?'. Det er også fint nok, vi behøver ikke alle kunne lide det samme, jeg er van til at folk ikke syntes de folk jeg syntes er attraktive ser godt ud. Det er fine.
Jeg skriver videre i min sorg over at jeg aldrig kommer til at møde ham fordi asjkghhkl. Hendes svar var "Men tænk på at han sikkert er sådan en hollywood jerk,". Det var sikkert venligt ment til mig, at 'det er ok Aybike, spis du bare din leverpostej'.
Jeg skriver så, med mange triste smiley's ( ;w; ;w; ;w; ), at det går nok siden at jeg aldrig havde en chance in the first place, fordi Matt Bomer er gay.

BANG BOOM skuden vender, og pludseligt skriver veninden at "Wow nu kan jeg godt lide ham alligevel" og "han ser også helt vildt godt ud hahahah".
What the actual fuck var min første reaktion. Really? REALLY? Er vi gået der ud? Ok, jeg sagde fra til veninden, og sagde at jeg ikke gad høre mere om, at hun nu syntes om ham bare fordi han var gay. Nej tak. Vi snakkede ikke mere om det. Men srsly, det her er et enormt problem jeg ser oftere og oftere på internettet.
Du bliver linket et billed til en (hot) mand, og syntes han er lidt meh. Da du så for af vide at han er homoseksuel, så bliver han pludseligt interessant, og fem gange hottere og wow! - Ham her vil jeg gerne vide mere om. Det du siger til mig, at du ville havde syntes han var leverpostej hvis han var til damer, men han bliver pludseligt til en fremretters menu når han er til mænd? (det er diskriminerende imod leverpostej, undsyld leverpostej). Kan folk ikke selv se hvor diskriminerende det er? Ikke kun imod den homoseksuelle, som du kun kan lide fordi personen er til sit eget køn, men også imod den heteroseksuelle. Hvis det havde været omvendt, I swear, så ville hele social justice internettet (hele tumblr as well) havde råbt og skreget, skrevet hade brev til dig, demonstreret fordi "GAY RIGHTS OMG!". Kan i ikke se hvor dobbelt moralsk det her er?

Jeg skal lige huske at sige, at det her ikke kun er imod min veninde, men alle der har denne her indstilling. så de eneste vi kan lide er homoseksuelle? (Særligt mænd, undskyld damer, men hej internettet). Hvis du er heteroseksuel skal du tysse, bare shh - altså helt ærligt du er jo bare kedelig. Jeg kan også se at det sker i næsten alle de fandoms jeg er med i. Vi shipper to mænd med hinanden, begge to er tydeligt heteroseksuelle men fuck det de er søde sammen! Alle er glade, og hvis ikke du syntes shippet er ok, så er du også bare en homo-hader altså.
Men hvis man shipper en gay fyr med en dame? Hva så? Bliver man hadet fordi HAN ER JO GAY, SÅ HAN KAN IKKE LIDE DAMER HOLD NU OP AYBIKE. Jeg bliver vildt provokeret af det her. Det er ok den ene vej men ikke den anden vej. Det er jo ekstremt dobbeltmoralsk kære venner. Vi vil have ligestilling, og GAY RIGHTS NOW! Men hej, i mellem tiden glemmer vi at ligestilling ikke betyder at de ene er fantastiske og de andre er lort. Det betyder at begge to har lige rettigheder, og at der ikke er noget der er "bedre" ender anede.

For at kort summere op, siden der her kunne bliver rigtigt langt, så vil jeg sige: lad vær med at diskriminere nogen. Heller ikke de heteroseksuelle. I den her post er jeg heller slet ikke gået ind i alle problemerne, fordi jeg har slet ikke nævnt det her med at alle vil have en "gay best friend", fordi det er sgu lige så diskriminerende. Jeg har heller slet ikke talt om biseksuelle, som kinda står i en grayzone hvad dette her angår - eller om aseksuelle som folk aldrig rigtigt taler om. Så der er meget jeg ikke har talte om ... men still, hold nu op med at vælge venner efter deres seksualitet, eller diskriminere den ene, bare fordi du bedre kan lide den anden. Jeg troede at vi var enige om ligestilling social justice blogs .. tydeligt hvis ikke.

Så her er endnu et billed af den meget smukke mand, Matt Bomer. (Læg mærke til at jeg ikke nævnte hans seksualitet, men at han bare er den meget smukke mand.)


ImaginaryDimensions

4 comments: